Husmors tips mot förkylningar

Låg sjuk tills i lördags då jag kände att de fick vara nog! Hade halsfluss och en redig förkylning med feber, så jag googlade efter husmorstips och testade några som jag tänkte dela med mig av!

Det första har jag faktiskt använt många gånger då jag varit sjuk och det är att sova med mycket kläder och tjocka täcken, det gör att du vrålsvettas hela natten och bakterierna svettas ut, har oftast funkat vid förkylningar för mig! Ett jättebra knep.

Sen har vi det originella - vitlök i öronen! Har man halsont så det gör ont ut i öronen så är det perfekt, du tar en vitlöksklyfta och skär den till två "stavar" som är perfekt för dina öron, värm vitlöken sedan i några sekunder i mikron för den blir varm jävligt fort! du får ALDRIG stoppa in vitlöken som den är i öronen utan ta papper och vira in den i och sedan stoppa in i öronen, sov med dom över natten och ha på dig en mössa för att tussarna ska hålla kvar i öronen.

Mot halsont använde jag strepsils halstabletter med smak av citron och honung, koka upp tevatten eller mjölk och blanda i 2 stycken! Supergott och lindrar halsont och svullnad.

Har du ingen nässpray hemma? Ingen koksaltlösning? Då tar du helt enkelt 1 krm salt i 2,5 dl vatten och blandar, har du en pipett och sköljer näsan med! Funkar med en sked också om du inte har en pipett! Motverkar nästäppa och rinnsnuva!

Sen har vi den gamla myten att överdosera c-vitamin ska vara bra! Har känt mig piggare, du får inte överdosera för mycket då du kan få njursten! Utan ta ungefär 200-300 mg per dag HÖGST, en kiwi innehåller 60 mg! Dock köpte jag brustabletter med c-vitamin som innehåller 100mg per dos! Perfekt och smakar skitbra

Och tada, är nästintill frisk idag förutom min halsfluss då, men den käkar jag pencilin för.. Något jag har väldans jobbigt med när jag är förkyld det är näsan, jag HATAR nässpray eller att få vätska i näsan överhuvudtaget, jag kräks nästintill varje gång jag tar nässpray! Har även kommit på att om jag äter något medans jag tar nässpray känner jag inte av den vidriga smaken och då går det jättebra!!


Hoppas ni fick nå bra tips som fungerar för er i denna influensa tid! KRYA PÅ ER. Puss & kram

Husmors tips mot förkylningar
Allmänt
Fotografering
Frågor och svar
Från hjärtat
I min kokbok
Julia tipsar
Musiktips
Nostalgi
mode
videor
November 2014
Augusti 2014
Juli 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
November 2012
Oktober 2012